Simpozij

Organizator:Univerzitet u Travniku, Fakultet za tehničke studije, Bosna i Hercegovina

Datum održavanja: Uskoro

Mjesto održavanja: Fakultet za tehničke studije, Aleja konzula br. 5, Travnik

Hronologija održavanja Simpozija grafičkih tehnologija i dizajna “GeTID” :

Prvi simpozij GeTID 2008 održan je u junu 2008. godine u Kiseljaku na Grafičkom fakultetu.

Drugi simpozij GeTID 2009 održan je u junu 2009. godine i prerastao je u Prvi međunarodni naučno-stručni simpozij grafičkih tehnologija i dizajna u BiH. Održan je u Hrvatskom domu u Kiseljaku.

Treći simpozij GeTID 2011 održan je u junu 2011. kao Drugi međunarodni naučno-stručni simpozij. Održan je u Kiseljaku u organizaciji Fakulteta za tehničke studije u Kiseljaku (Grafički fakultet).

Četvrti GeTID 2013 održan je u septembru 2013. kao Treći međunarodni naučno-stručni simpozij. Održan je u okviru X sajma informacionih tehnologija, grafičke industrije, multimedije i telekomunikacija, INFO 2013 u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku (Grafički fakultet) i Centra Skenderija u Sarajevu.

Peti simpozij GeTID&teh 2015 održan je kao Četvrti međunarodni naučno-stručni simpozij grafičke tehnologije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti, informacionih i tekstilnih tehnologija u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Šesti simpozij GeTID&teh 2016 održan je kao Peti međunarodni naučno-stručni simpozij grafičke tehnologije, dizajna, multimedije i informacionih tehnologija u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Sedmi simpozij GeTID&teh 2017 održan je kao Šesti međunarodni naučno-stručni simpozij grafičke tehnologije, dizajna, multimedije i informacionih tehnologija u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku. 

Prva konferencija GeTID-S 2018 namijenjena studentima i to kao Prva međunarodna studentska konferencija iz oblasti grafičke tehnologije i dizajna u organizaciji Fakulteta za tehničke studije.

Cilj Simpozija

Organiziranjem naučno-stručnog simpozija GeTID&teh 2017 ima za cilj nastaviti i proširiti razmjenu najnovijih međunarodnih iskustava i rješenja između naučnih radnika, istraživača i stručnjaka u oblasti grafičke tehnologije, dizajna, multimedije i informacionih tehnologija.

Pozvani predavači su eminentni naučnici i priznati stručnjaci predmetnih tematskih područja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.