Održana kreativna radionica Karakter dizajn

 

U sklopu konferencije GeTID-S danas je na Fakultetu za tehničke studije počela dvodnevna radionica Karakter dizajn.

Voditelji kreativne radionice su braća Edin i Emir Durmišević. Kako ističu, tema je „Kreiranje likova iz bajki“, karakter Crvenkpice, Lije i gavrana i creature design što podrazumijeva kreaciju različitih životinja. Durmiševići su učesnike radionice upoznali sa zadatkom, te istakli osnovne komponente koje su neophodne za rad. Najbolji radovi će biti postavljeni zajedno sa njihovim izložbenim radovima.

Učesnici radionice su studenti i učenici iz Travnika, Banja Luke, Zagreba i Varaždina koji u svom programu imaju grafičko inžinjerstvo i dizajn.

 

Emir i Edin Durmišević su dva priznata mlada umjetnika iz Sarajeva, gdje su završili i Akademiju likovnih umjetnosti, a Edin je završio i prestižnu američku školu za animaciju Animation Mentor, kao jedan od pet ljudi iz BiH. Proslavili su se animiranim SF filmom „Kamena priča“, koji je do sada prikazan na nekoliko svjetskih i lokalnih festivala. U različitim kreativnim izazovima uspješno rade više od deset godina kao profesionalni ilustratori, dizajneri likova i 2D/3D animatori u projektima vezanim za animaciju, gaming i komercijalnu industriju kako u BiH tako i van granica države.